Usluge
Estetska stomatologija PDF Ispis E-mail

Estetska stomatologija je interdiscipinarna grana stomatologije koja ujedinjuje gotovo sva područja stomatologijie, a koja je dovedena do savršenstva u estetskoj i funkcionalnoj stomatologiji. Oštećenja zubne supstance u većoj mjeri zahtijevaju terapiju zubnom ispunom (plombom) ili protetskim nadomjestkom (krunica, most). Jedan od uvjeta njihove potpune kvalitetne izrade je njihova estetika i simetrija. Boja, oblik i veličina trebaju biti savršeno skladni s prirodnim zubima kako bi činili jednu funkcionalnu i estetsku cjelinu.
Ispun je nadoknada zubnih dijelova oštećenih karijesom. Nekadašnja masovna upotreba tzv. sivih ispuna u suvremenoj stomatologiji danas je prošlost. Danas ovu problematiku u cijelosti rješavaju kompozitni materijali odnosno bijeli ispuni, kod kojih se posebnim slaganjem slojeva postiže visoka estetika. Osim neupitne estetske prednosti, najnovije generacije kompozita uspješno rješavaju i pitanje trajnosti plombe. Kemijska veza koja povezuje zub s ispunom onemogućava prodor bakterija, a poboljšana adhezivna svojstva omogućavaju čvrstu povezanost ispuna i zuba.
Suvremena stomatologija, umjesto uobičajenog ispuna nudi i posebnu trenutno najbolju kombinaciju bezmetalne keramike, odnosno porculanske inlay ispune koji se rade u zubnotehničkom laboratoriju, a onlay ispuni mogu nadoknaditi čak i veće oštećene dijelove zuba. Ovakav način liječenja je jedino zbog složenosti postupka rada nešto skuplji, ali je daleko bolji i kvalitetniji od primjene ostalih ispuna, budući da se ovako puno bolje čuva struktura i trajnost zuba.
U svakodnevnoj praksi, osim estetskog pristupa terapiranju bolesti zubi i desni, postoje još i specijalni estetski zahvati kao što su izbjeljivanje zubi, uklanjanje pigmentacija i defekata zubne cakline, korekcije zubnog mesa i sl.
Izbjeljivanje vršimo profesionalnim metodama kao što su: izbjeljivanje zubi zoom lampom u ordinaciji, udlagom, gelom i penkalom kod kuće. Ovisno o željenoj boji i uspjehu pri izbjeljivanju određujemo individualno broj tretmana. Primjenom stručnog znanja, vrhunske tehnologije i suvremenih materijala, možemo reproducirati prijašnje dobro stanje, pa čak i unaprijediti Vaš izgled do te mjere da Vaši zubi budu za par nijansi svijetliji.
Mladi i oni koji prate modne trendove, sigurno će moći zabljesnuti uz zubni nakit poznate kuće Swarovski.

 
Parodontologija PDF Ispis E-mail

Parodontologija je grana dentalne medicine koja se bavi zdravljem potpornih struktura zuba (parodonta). Parodont se sastoji od zubnog mesa (gingiva), kosti i vlakana koja vežu zub za kost (parodontalni ligament).
Samo na zdravim temeljima zubi čvrsto stoje.
Naša Poliklinika pruža stručnu i kvalitetnu uslugu liječenja svih problema vezanih uz potporne strukture zuba. Parodontološki tretman  uključuje:
Konzervativne metode -  upute u oralnu higijenu, poliranje, čišćenje zubnog kamenca, poliranje i čišćenje površine korjenova, uklanjanje plaka i naslaga iz dubine parodontnih džepova.
Kirurške metode liječenja parodontne bolesti provodimo kada konzervativni pristup ne uspijeva dovesti do potpunog ozdravljenja, te je kirurgija neophodna.

Održavanje zdravlja parodonta

Bolje spriječiti nego liječiti.
Savjesnim i redovitim održavanjem oralne higijene umanjujete rizik od nastanka parodontne bolesti. To podrazumijeva efikasno uklanjanje zubnih naslaga pravilnim četkanjem, korištenjem zubnog konca i vodica za ispiranje. Ako nemate subjektivnih smetnji, preporučamo napraviti kontrolni pregled svakih 6 mjeseci. U toj posjeti napravit ćemo kontrolni pregled, profesionalno ultrazvučno očistiti meke i tvrde zubne naslage sa zubi, te ih ispolirati profesionalnim sredstvima

Gingivitis

Gingivitis je upala koja zahvaća zubno meso. Naslage na zubima (plak i kamenac) obiluju bakterijama koje stvaraju toksine odgovorne za upalu. Ako ih redovito ne uklanjamo, zubno meso postaje ranjivo, otečeno, bolno i lako krvari pri četkanju. To je znak da nam se trebate javiti. Gingivitis koji se ne liječi može napredovati u puno ozbiljnije stanje – parodontitis.

Više...
 
Stranica 1 od 4